26 Ağustos 2012 Pazar

Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası 2014 İzmir'de Yapılacak

İzmir ekonomisine yaklaşık otuz milyon Euro katkı koyması beklenen şampiyonanın İzmir'e kazandırılmasında başarılı lobi faaliyeti sürdüren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şampiyona için her an harekete geçeceklerini söyledi. Ağustos 2014 yılında 3 bin 500'ü sporcu olmak üzere yaklaşık yirmi bine yakın insanın gelmesinin beklendiği dev organizasyon İzmir'in ekonomik ve sosyal yaşantısına önemli miktarda katkı sağlayacak.

15-24 Ağustos 2014 tarihlerindeki Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nı İzmir'e kazandırmak için sürdürülen başarılı lobi faaliyetinin olumlu bir şekilde sonuçlanması ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın şampiyona bayrağını teslim alması İzmir esnafını sevindirdi.

İzmir ekonomisine yaklaşık otuz milyon Euro katkı koyması beklenen şampiyonanın İzmir'e kazandırılmasında başarılı lobi faaliyeti sürdüren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şampiyona için her an harekete geçeceklerini söyledi. Ağustos 2014 yılında 3 bin 500'ü sporcu olmak üzere yaklaşık yirmi bine yakın insanın gelmesinin beklendiği dev organizasyon İzmir'in ekonomik ve sosyal yaşantısına önemli miktarda katkı sağlayacak. İyimser tahminlerle, İzmir ekonomisine o tarihlerde yaklaşık otuz milyon Euro katkı gelmesi bekleniyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'in büyük bir ilgi odağı olacağını belirterek, "Otellerimiz, restoranlarımız, kafeteryalarımız dolacak. Taksici esnafımız iyi iş yapacak. Kordon'dan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na, Karşıyaka'ya, Bornova'ya Güzelyalı'dan Alsancak'a kadar İzmir esnafı önemli kazançlar elde edecek" dedi.

DEMİRTAŞ: "BÖYLE ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'in bir dünya kenti olması hedefimize ulaşmamızda kuşkusuz uluslararası düzeyde ekonomik, akademik, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetlerine ev sahipliği yapmamız büyük önem taşıyor. Kentimiz özellikle evsahibi olduğumuz Üniversite Oyunları sayesinde çok önemli bir altyapı kazandı. Bu tesisler sayesinde yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edebiliriz. Bu açıdan Konak Belediyesi'nin 2014 yılında Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na ev sahibi olması büyük önem taşıyor. Kentimiz bu tip organizasyonların ardı ardına düzenlenmesi ile hem tesislerini değerlendirebilecek hem de önemli bir spor kenti olma yolunda adımlar atmış olacak. Diğer yandan 3 bin 500'ü aşkın sporcu başta olmak üzere organizasyonda yer alacak görevliler, medya mensupları, izleyiciler ile birlikte çok büyük bir kitle de İzmir'e gelecek. Bu hem kentimize büyük ekonomik katkı sağlayacak hem de İzmir'in tanıtımına büyük yararı olacak. Böylesine önemli bir organizasyonu kentimize kazandıran Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

MUTLU: "ÜYELERİMİZİN İŞ POTANSİYELİ ARTACAKTIR"

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Başkanı Zekeriya Mutlu, şampiyonanın kentin tanıtımına ve gelişimine önemli katkılar sağlayacağını, ayrıca

İzmir'in ticari hayatına ve ekonomisine de canlılık getireceğini söyledi. Mutlu, "Şampiyona için İzmir'e gelmesi beklenen 20 bin konuk, esnaf sanatkarlarımız için ciddi fırsatlar yaratacaktır. Otelcisinden, taksicisine, lokantacısından turistik

eşya satıcısına kadar hemen

her sektörde ticari sirkülasyon sağlanacak, üyelerimizin iş potansiyeli artacaktır. Kentimize bu şampiyonayı kazandıran heyet üyelerini kutluyorum. Bundan sonraki süreçte şampiyonanın başarıyla gerçekleştirilmesi için esnaf teşkilatımız da üzerine düşen ödevleri yerine getirmeye hazırdır " diye konuştu.

CEYLAN: "İZMİR'E ÇOK CİDDİ BİR TURİST VE TURİZM AKINI OLACAKTIR"

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği başkanı Hasan Ceylan, Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nı uzun süredir takip ettigini belirterek; "Böyle bir turnuva İzmir'e çok büyük bir katkı sağlayacak.

Sadece yarışmacılar değil ayrıca beraberinde aileleri, antrenörleri,

uluslararası basın olmak üzere binlerce insan İzmir'e gelecek ve bu nedenle İzmir'e çok ciddi bir turist ve turizm akını olacaktır. İzmir'in uluslararası medyada tanıtımını ve adını duyuracak olan bu denli büyük bir organizasyonu kentimize kazandıran Başta Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan olmak üzere ilgili, görevli tüm kurumlara bir İzmirli olarak teşekkür ederim. Eğer görev verilirse hem dernek hem kişisel olarak gönüllü çalışmaya hazırım" şeklinde konuştu.

GÖNEN: "EV SAHİPLİĞİ

YAPMAKTAN MUTLULUK VERİCİ"

İzmir Otel ve Pansiyon İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen,İzmir'de gerçekleştirilecek olan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın düzenlenmesinde

öncülük edenlere çok teşekkür etti. Gönen; "İzmir'de düzenlenmesinden ve ev sahipliği

yapmaktan mutluluk

duyuyorum. Atletizm Şampiyonası'na olan katılım sayesinde Turizm ve ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşıyor. Organizasyonu üstlenen İzmir'in bu organizasyondan tecrübesi, uygun tesisleri ve spor potansiyeli sayesinde başarı ile altından kalkacağına inanıyorum. Spor yapmanın bedene

ve zihne olan yararlarının yanında bence en keyifli yanı sosyalleşmek, yeni insanlarla tanışmak, takım olarak hep birlikte bir şeyler başarmak, sporun en güzel yanları. Sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ŞANLI: "ŞAMPİYONANIN İZMİR EKONOMİSİ VE TANITIMINA KATKISI BÜYÜK OLACAKTIR"

İzmir'de her türlü etkinliğin esnafa katkı sağladığını belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Konak her zaman olduğu gibi ilkleri yapıyor; öncülük ediyor. Girişimleriyle Konak'a büyük katkılar sağlayan Belediye Başkanımız Hakan Tartan'a teşekkür ediyorum. Şampiyonanın İzmir ekonomisi ve tanıtımına katkısı büyük olacaktır. İzmir esnafına ekonomik hareket sağlayacaktır. Girişimci belediye başkanımızın esnaf dostu olması; destek olması bizleri sevindiriyor"

ANIK: "ORGANİZASYONDAN EN ÇOK MUTLU OLACAKLAR TAKSİCİLER"

Organizasyondan en mutlu olanlar hiç şüphesiz taksi esnafı olacağını dile getiren; İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Bu organizasyonun ölüsü bile yeter İzmir'e" diye konuştu. İzmirli taksiciler organizasyon için şimdiden çalışmalara başladığını söyleyen Celil Anık, İzmir'de ki taksilerin tamamının yenilendiğini, daha konforlu ve güvenli hale geldiğini söyledi. Organizasyon öncesinde taksi esnafına yönelik ücretsiz yabancı dil kursu düzenleyeceklerini ifade eden Anık, her şeyimizle biz de bu organizasyona destek vermeye hazırız" dedi.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa