24 Ekim 2013 Perşembe

Demokratik yürüyüş yapan halka Devletten ceza ayarı

Ali İsmail'i anan trafik cezasını ödeyecek!İlgili kanuna göre yürüyüşçüler, “karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak” ile suçlanıyor.

Avukat Pınar Çelik Arpacı’nın verdiği bilgiye göre Eskişehir’de 24 ve 31 Ağustos’ta, Ali İsmail Korkmaz ’ın darp edilip dövüldüğü sokağa yapılan protesto yürüyüşleri ile, 7 Eylül’de ODTÜ , 9 Eylül’de Tuzluçayır olayları protestosu ve 15 Eylül’deki “ Vali İstifa Mitingi”ne katılan yüzlerce kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan soruşturma başlatıldı. Mitinge 400, Tuzluçayır protestosuna 250 ve ODTÜ protestosuna 80 kişinin katıldığını kaydeden Arpacı, bu soruşturmalar için özel bir savcının görevlendirildiğini ifade etti.

Arpacı, bu soruşturmaların yanı sıra, isimleri saptanan eylemcilere Karayolları Trafik Kanunu’nun 14. maddesine göre 343 TL para cezası kesildiğini kaydetti. Hali hazırda, yüzlerce kişiye ceza kesildiğini belirten Arpacı, “Vali İstifa Mitingi”ne katıldığı için 343 TL para cezasına çarptırılan Emre İnanlı adına Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde bu karara itiraz etti. Avukat Arpacı itiraz dilekçesinde, “Müvekkil, Ali İsmail Korkmaz’ı anma etkinliği esnasında anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan düşünce ve ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını kullanmıştır. Ortada, idari para cezasına konu olabilecek bir maddi eylem ve kusurlu davranış bulunmadığı halde bu para cezasının verilmesi vatandaşların para tehdidi ile baskı altına alınmaya çalışılmasının bir sonucudur” dedi.

İSMAİL SAYMAZ - ismail.saymaz@radikal.com.tr

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa