20 Kasım 2013 Çarşamba

Fem Dershanesi yaptığı bölücülük için özür diledi

FEM dershanesi o soru için özür diledi
Gülen Cemaatine ait Fem Dershanesi'ndeki bir deneme sınavında yer alan skandal soru büyük tepki çekerken, dershane o soru için özür diledi. FEM dershanesi tarafından yapılan deneme sınavında Ahmet Atakan'ın ismi verilmeden olay anlatıldı.

Gülen Cemaatine ait Fem Dershanesi'ndeki bir deneme sınavında yer alan skandal soru büyük tepki çekerken, dershane o soru için özür diledi.
FEM dershanesi tarafından yapılan deneme sınavında Ahmet Atakan'ın ismi verilmeden olay anlatıldı.
Twitter kullanıcıları, FEM dershanesi'nin deneme sınavında yer alan maksatlı soruyu #AhmetAtakanOnurumuzdurFEMdershanesiÖzürDile etiketiyle teşhir etti.
AKP-Cemaat kavgası dershaneler üzerinden sürüyor. Ancak her iki kanadında da anlaştığı bir çok konu var. İşte onlardan biri...
Ahmet Atakan Gezi direnişi ve sonraki eylemler sürecinde yaşamını yitiren ve hala failli bulunmayan isimlerden. Atakan'ın binadan düştüğü ve böyle öldüğü polisin iddiası. Oysa olay yerinde bulunanların anlatımı, biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonrasında Atakan'ın dengesini yitirdiği yönünde. Ancak FEM dershanesi hala soruşturma aşamasında olan Atakan'ın ölümüyle ilgili kararı tıpkı AKP'li bürokratlar gibi çoktan vermiş!.
Etiğin sorgulanabileceği onlarca örnek varken dershane Ahmet Atakan'ın ölümü üzerinden soru kurmayı tercih etmiş. 'Yalan haber' yaymanın birlik ve bütünlüğü zedeleyeceğini öne sürmüş.
Derhsanenin hazırladığı deneme sınavında öğrencilere felsefe sorusu diye sorulan örnek:
ÖZÜR DİLEDİ
Fem Dershanesi, deneme sınavında Ahmet Atakan'ı hedef alarak sorduğu soru için özür diledi.
Fem Yayın Merkezi'nden özür maili şu şekilde:
FEM yayınları tarafından hazırlanan bir felsefe sorusunda, yayın kurulu ilkelerimizden olan "güncel siyasi tartışmaların dışında kalma, müfredat dışına çıkmama" prensibimizin ihlal edildiğini maalesef sınav sonrası fark etmiş bulunuyoruz.
Soru hazırlanırken ÖSYM'ce de benimsenen öğrencilerin ilgisini çekme , güncel haberlerden yararlanma amacı güdülmüş fakat
maksadı aşan bir anlam ortaya çıkmasına neden olunmuştur .Bu konunun kurumumuz içerisinde ayrıntılı olarak tetkik edilmekte olduğunu belirtip, incinen ve rencide olan taraflardan Fem Yayınları olarak özür dileriz
Fem Yayın Merkezi

  soL

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa