4 Kasım 2013 Pazartesi

Raymond Loewy 5 Kasım 2013 Haberleri Google Logosu

05-11-2013 google Raymond Loewy,Raymond Loewy coca cola haberleri,google Raymond Loewy cocacola,Raymond Loewy kimdir cocacola,5 kasım 2013 Raymond Loewy haberleri,5 kasım Raymond Loewy google logosu incelemesi,5 kasım doodle Raymond Loewy logosu,Raymond Loewy yaşam tarzı,Raymond Loewy ev ödevleri. Raymond Loewy Araba tasarımları resimleri Raymond Loewy biyografi Raymond Loewy hayatı ve Raymond Loewy tasarımları Tasarım tarihinden kesitler: Raymond Loewy google 5 kasım 2013 logosu google doodle tasarımcı

Genç bir Fransız tasarımcının tamamen yabancı olduğu bir kıta ve kültürde sıfırdan başlayarak tasarım tarihinin en önemli isimlerinden biri olmaya kadar giden yolculuğu… İşte tasarım tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olan Raymond Loewy’nin tasarım anlayışı ve çok yönlü bakış açısını özetleyen çarpıcı hikayesi.

''Coca-Cola''nın şişesi, dünyadaki en mükemmel tasarlanmış ambalajdır.'' Bu sözler, ''endüstriyel tasarımın babası'' Raymond Loewy'e ait. Şişeyi defalarca resimlerinde kullanmış olan pop-art ikonu Andy Warhol ise Coca-Cola'yı, ''son on yılın tasarım ikonu'' olarak tanımlamış. İçindeki içecek kadar klasikleşmiş ve sevilen bir tasarımdır ''o şişe'' Şehir efsaneleri Coca-Cola şişesini Raymond Loewy'nin tasarladığını söylese de, ünlü şişenin tasarımı Indiana'daki Root Glass Company tarafından yapılmış.

Coca-Cola'nın düz şişesinin rakipleri tarafından çok kolay taklit edilebileceği korkusuyla yaratılan klasik tasarım 1916'te doğmuş. Coca-Cola'nın hukuk danışmanının, ''Öyle bir şişeye ihtiyacımız var ki, karanlıkta bile dokunulduğunda Coca-Cola olduğu anlaşılsın; hatta onu kırık parçasından bile tanıyabilsinler'', sözleri markanın bugün kurumsal kimliğinin en önemli sembolü haline gelen şişenin tasarımının da temeli olmuş. İnce boyunlu, kanallı şişenin ilhamı şey, içeceğe tadını veren, ''Afrika kola yemişinin'' formu. Yüzyıllık tarihinde pek  çok kez yeniden tasarlanan şişe, 1954'te de Raymond Loewy tarafından elden geçirilerek, yuvarlak ve dolgun hatları inceltilmiş. Böylece şişe, bugünkü ''seksi hatlarına'' kavuşmuş.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa