24 Şubat 2014 Pazartesi

Akp'nin yönettiği Gaziantep'te Engelliler asansörü çöplük oldu

Bozuk asansör, kazalara davetiye çıkartıyor…Kent merkezinde engellilerin üst geçitleri kullanabilmesi için yapılan asansörler, bozulunca çöplüğe döndü. Engellilerin kullanamadığı asansörler kazalara da davetiye çıkarıyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlar, sokak ve caddelerde rahat hareket edebilmeleri için yapılan sistemlerin çalışmamasından muzdarip. Engelli ve yaşlı vatandaşlar, şehir merkezinde aylardır onarılmayı bekleyen üstgeçit asansörlerinde bir hayli dertliler.

Bir çok kez gündem konusu olan üstgeçit asansörleri, muhabirimizin objektifine de takıldı. Kullanım dışı olmasının yanı sıra kapısının açık ve tehlike saçtığını görüntüleyen muhabirimiz,  asansörlerin tamamıyla kullanım dışı ve olası kazalara davetiye çıkartacağını belirtti.

“Bunlar şehrin rutin ihtiyaçları”
Engelli bir akrabası olduğunu belirten bir vatandaş, her geçen gün engelliler  için yaşamın daha da zorlaştığını dile getirerek, “Üst geçitlerdeki asansörlerin çalışmaması nedeniyle yukarıya çıkana kadar çok zorluk çekiyorlar. Şu an bozukluğunun yanı sıra , çöpler içerisinde bakımsız vaziyette. Yetkililer hiç sağ duyulu değiller. Bunlar şehrin rutin ihtiyaçları. Ellerine yapışmaz” dedi.

“Arızalı olan asansörlerle ilgilenmelerini istiyoruz”
Diğer bir vatandaş ise, "Yaşlı ve hasta olan yakınlarımızı kollarından tutup üst katlara çıkartıyoruz. Durum böyle olunca da bayağı sıkıntı çekiyoruz. Yetkililerin biran önce arızalı olan asansörlerle ilgilenmelerini istiyoruz. Bir yandan engelliler için çalışmalar yapılırken başka bir taraftan ise yok ediliyor. Bu nasıl yardım ve hizmet anlamadık doğrusu." dedi.

“Bir kere bile binmiş değilim asansöre” 
73 yaşındaki yaşlı bir vatandaş ise, “ Bu dik merdivenlerden çıkana kadar nefesim daralıyor. Yollarda da ışıklar yok ki karşıya geçeyim. Mecburen merdivenleri kullanıyorum. Kaç zamandır buradan geçiyorum daha bir kere bile binmiş değilim asansöre.” şeklinde konuştu.


(A.Pepele)

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa