27 Mart 2014 Perşembe

Akp'nin yönettiği Gaziantep'te vatandaşlara Kart27 kazığı

Toplu taşıma araçlarında 20 Mart tarihi itibariyle para kullanımının kaldırılacağı duyurulmuş ve vatandaşlar da Kart 27 alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmuştu.Toplu taşıma araçlarında 20 Mart tarihi itibariyle para kullanımının kaldırılacağı duyurulmuş ve vatandaşlar da Kart 27 alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmuştu. Ancak otobüslerde şimdi kart ile birlikte para da kullanılmaya başlandı. Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar, “ Madem para kullanılabilecekti. Neden insanları alelacele kart kuyruklarına soktular.?” Sorusunu yetkililere yönlendiriyor.

Duraklara ve büfelere bilgilendirme broşürü asan yetkili birimler broşürde‘Tüm otobüslerde nakit para kullanımı kalkıyor.Hemen Kart 27 almayı unutma!’ diyerek, tüm halk harekete geçirilmişti.  20 Mart sonrası para sistemini terkrar serbest bırakan yetkililer, Kart 27 almak için sıkıntı çeken bir çok vatandaşın tepkisine neden oldu.

“Uzun kuyruklarda çile çektik” 

Bedesten durağında yolculuk etmek üzere otobüs bekleyen Adem Kısa, “Bizimle oyun mu oynuyorlar? Hepimiz kart alırken uzun kuyruklarda çile çektik. Şimdide tekrar parayı serbest bıraktılar. Bir çok insan bu durumdan sıkıntı çekti.” dedi.

“Zorunlu olmaması çok güzel oldu”

Kart 27 sıkıntılı bir durumdu diyen Mehmet Kalkmaz, “ Kart 27 sisteminin zorunlu olmaması çok güzel oldu. Tekrardan para sisteminin getirilmesi vatandaşlar için daha iyi. Ancak vatandaşları ‘nakit para kalkacak’ diyerek harekete geçirmeleri hoş bir durum olmadı. Bir çok kişi kartlar için şehir merkezine akın etti.” diye konuştu.

(M.Türkmen)

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa