22 Nisan 2014 Salı

Akp'li eski başkan Akp'li yeni başkana kazık atmış

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde işler beklentilerin çok üzerinden kötü çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yapılandırılmış borçlarla birlikte 1.2 milyar lira borcu olduğu öğrenildi. Borçlanmanın daha çok GASKİ üzerinde yapıldığı öne sürüldü. Özellikle Atatürk Bulvarı yol yapım çalışmasına 32 milyon lira harcama yapılması şok etkisi yaptı.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in söylediği gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin borçsuz devretmediği ortaya çıktı. 2004 Yılında Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birini devraldığını ifade eden Güzelbey, bugün devrederken ise, “ 10 yıl sonra borçsuz bir belediye bırakıyoruz. Sadece GASKİ’nin yapılandırılmış borcu kaldı. 10 Yıl sonra da o borç tamamen bitecek. Bugün Fatma Şahin’e kasada 13 milyon lira parayla belediyeyi devrediyorum” demişti.

Fatma Şahin’in koltuğa oturmasının üzerinden daha 15 gün geçmeden Güzelbey’in belirttiği tablonun tam tersi bir tablonun olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yapılandırılmış borçlarıyla birlikte 1.2 milyar lira borcu olduğu belirlendi. İller Bankası’nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını yanlış hesapladığı öğrenildi. Yapılan düzeltme sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne ödenek gönderildi. Gönderilen ödenek ile belediye personel maaşları ödendiği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlardaki borçlandırmaları hep GASKİ üzerinden yaptığı iddia edildi. Yapılandırılmış borçlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 1.2 milyar lira olduğu belirtildi.

En dikkat çekici harcamalardan biri de Atatürk Bulvarı yol sağlıklaştırılmasında ortaya çıktı. Atatürk Bulvarı yol çalışmasına 32 milyon lira harcama yapılması şok etkisi yaptı.

Görüşme yaptığımız siyasetçiler ve bürokratlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ortaya çıkan rakamlar karşısında işimin çok zor olduğunu ifade ettiler.

Kaynak Gaziantep Haber Gazetesi

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa