13 Nisan 2014 Pazar

Celal Doğan Parkı’nda Rant keyfi bir başka güzel

“Gençlerin spor alanı ranta teslim edilmesin”Celal Doğan Parkı’nda önce büfe olarak faaliyete geçen işletme, daha sonra kafeteryaya dönüştürüldü. Kafeterya işletmecileri şimdi de gözünü gençlerin spor alanı, basketbol sahasına dikti. Basketbol sahası giderayak işletmenin ruhsatına eklendi.

Celal Doğan Parkı’nda yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteren kafeteryaya, basketbol sahası kıyağı çekildiği iddia ediliyor. Edinilen bilgiye göre Büyükşehir’de bir önceki dönemde görev yapan yetkililer,  gider ayak, bu kafeteryanın ruhsatında düzenleme yaptırdı. Yeni düzenlemeye göre kafeteryanın isterse basketbol sahasını işetmesi içerisine katabileceği iddia ediliyor.

Kafeterya ruhsatını yeni almış

Edinilen bilgiye göre park içerisinde büfe olarak faaliyete başlayan işletme, son bir yıldır kafeterya olarak hizmet veriyor. Ancak işletmenin büfe olan ruhsatı da giderayak kafeteryaya çevrilmiş. Yine son düzenleme ile kafeteryanın faaliyet alanına basketbol sahası da eklenmiş. Çevre sakinleri, bu uygulama ile ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in nasıl bir tavır alacağını merak ediyor.

 “Buradan ellerini çeksinler”

Aslında parkın içinde hiç kafe olmaması gerektiğini belirten çevre sakinleri, “ Burası Emek Mahallesi’nde tek yeşil alan. Burada gençler spor yapıyor, kendini geliştiriyor. Şimdi oraya göz dikildiğini öğrendik. O da ellerinden alınırsa ne olur? Zaten gençlerimizin kendini geliştirebileceği, kendini yetiştirebileceği alanlar çok sınırlı. Siz hazırdaki olanları da yıkarsanız bu kimsenin hoşuna gitmez.

Böyle sosyal alanların yenilerini beklerken yıkılması anlayamıyoruz. Yeşil alanı neden mahvediyorlar? Buradaki sahada çocuklar ne güzel oynuyor, spor yapıyor. Siz bunu kafeye katarsanız kimsenin işine yaramaz. Sadece birilerini memnun edersiniz. Buradan ellerini çeksinler. Bu gibi yerlerin yıkılmasını değil, yenilerinin yapılmasını istiyoruz” sözleri ile iddialara tepki gösterdiler.

“Çevresi kafeterya dolu”

Celal Doğan Parkı’nın zaten çok büyük bir park olmadığına dikkat çeken bir mahalle sakini, “ Parkın çevresinde çok sayıda kafeterya ve restoran var. Aslında park içerisindeki bu kafeteryaya hiç gerek yoktu. Büfe dediler, zamanla kafeye dönüştü. Gençlerin spor alanlarını, vatandaşın sosyal alanlarını ranta teslim etmesinler. Küçk bir büfe olarak başlayan işletme kötü huylu bir tümör gibi büyüyor. Yakında bütün parkı kaplarlarsa hiç şaşırmayacağız.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, bir önceki dönemin yetkililerinin giderayak yaptığı bu düzenleme Başkan Fatma Şahin’in dur diyeceğine inandıklarını sözlerine eklediler.

(S.Öztürk)  - gazeteekspres.com




0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa