25 Nisan 2014 Cuma

Haşim Kılıç, Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu törende kritik mesajlar verdi

Haşim Kılıç'ın merakla beklenen açıklaması!Merhaba farfaraa haber takipçilerimiz, yine ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz bir haberi siz takipçilerimizle paylaşmak istedik, konu hakkında ki detaylı bilgileri sitemiz (bloğumuz) içerisinde arama yaparak bulabilirsiniz.Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümünde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, çok sert ifadeler kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümünde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, çok sert ifadeler kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nin 52. kuruluş yıldönümü nedeniyle Yüce Divan Salonu'nda tören düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı milletvekillleri ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu de katılıyor.

İşte Haşim Kılıç'ın konuşmasının satırbaşları:

Bu vicdani alan,  dostluk ve düşmanlık alanlarına kapalı olduğu gibi, ırk ve ayrımcılığa da kapalıdır. Değerleri tehditler karşısında korumak AYM'nin en temel görevidir. İnsan olma ortak paydasına sahip herkesi korumak görevimizdir. Ancak bu görev bağımsız kalmayı beceren hakimlerimizle mümkündür.

Çalışma ve yorumlarıyla sorun üreten değil, sorun çözün yargı anlayışına sahip çıkacağına inancımı belirtmek isterim.

Hukukun üstünlüğü anlayışıyla beslenen devletin yolu her zaman aydınlıktır. Hukuk devletinin gereğini tekrar tekrar konuşmalıyız. İnsanlar hukuk devleti egemenliğine her zaman ihtiyaç duymaktadır.

Hukuk devletinin odağında iktidar gücünün keyfi davranışlarının sınırlandırılması vardır. Kamu gücünü kullananlar da vatandaşlar gibi hukukla kuşatılmıştır. Yazılı hukuk kurallarının , hakim savcı ve adli kolluğun ne durumda olduğunun tespiti gerekir. Sistemin parçaları birbirini engellemeden çalışıyorsa sorun yok demektir.

Siyasi amaçları gerçekleştirmek için yazılı kuralların sık sık değiştirilmesi toplumda hukuk güvenliğini zedeler. Sosyal ve kültürel hayatı alt üst edecek düzenlemeler bireylerin hukuka güveninin tükendiği yerdir.

Hukuk devletinin temel direği olan yargı aynı zamanda devletin vicdanıdır.

Onur sahibi olan herkesin haksızlığa karşı çıkması insanlık borcudur. Kaleyi ele geçiremeyenler yargının bağımsızlığını her daim söylemişlerdir. Kaleyi işgal edenlerden yargıyı intikam alma aracı olarak kullanmışlardır. Bu anlayıştan kurtulmadıkça bağımsız bir yargıdan bahsedemeyiz.

Böyle bir sistem yönetenlerin güvenliğini sağlarken, ötekilere de korku ve endişe verir. Korkunun hakim olduğu iklimlerde vicdandan bahsedemeyiz.

Yargı, paralel devlet ve çete diye nitelendiren çok ağır bir suçlamayla karşı karşıyadır. Bu suçlama üzerine yapışık kaldığı sürece yargının ayakta kalması mümkün değildir. En basit kararlar bile tartışmaya açılmıştır. Başta yargı ve yürütme organları olmak üzere bilgi ve belgeleri ortaya koymak zorundadır.

Yargı ve yürütme içinde var oluduğu düşünülen kişilerin başka yerlere tayin edilerek sorunların çözülmesi imkansızdır. Hakim ve savcılar arasında önemli ayrışmalara sebep oluduğu önemli bir gerçektir. Böyle bir bölünmenin adaletin sonunu getireceği açıkça göstermektedir.

İddia edilen gerçek dışı ithamlar mesleki ilişkiyi olumsuz etkilemektedir. Bu iddianın adı vicdan yolsuzluğudur. Hukuk devletine yakışan yöntemlerle gerçekler ispat edilerek faillere yaptırım uygulanmalıdır.

17 Yorum:

saat: 25 Nisan 2014 15:45 , Anonymous Adsız dedi ki...

haşim abe cekerse kılıcını görürsünüz akpciler adam olun :D

 
saat: 25 Nisan 2014 15:46 , Anonymous Adsız dedi ki...

yigit adammiş vesselam

 
saat: 25 Nisan 2014 15:46 , Anonymous Adsız dedi ki...

Haşim kılıç aklın yenimi geldi başına..!

 
saat: 25 Nisan 2014 15:47 , Anonymous Adsız dedi ki...

Kim ne derse desin,insanlığın huzuru için hukukun, hukukçunun;hukuku ve hukukçuları kullananların üstünlüğü değil, adaletin üstünlüğü lazım.

 
saat: 25 Nisan 2014 15:47 , Anonymous Adsız dedi ki...

birisi bir gün çıkar senin ne olduğunu yüzüne söyleyiverir. işte o gün, bugün. kızmak yok. acılar can yakar

 
saat: 25 Nisan 2014 15:48 , Anonymous Adsız dedi ki...

MİLYONLARIN TERCUMANI

 
saat: 25 Nisan 2014 15:49 , Anonymous Adsız dedi ki...

DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI İÇİN UMUT VERİCİ

 
saat: 25 Nisan 2014 15:49 , Anonymous Adsız dedi ki...

tek çare kapatma davası uğraşmayın bunlarla sayın başkanım

 
saat: 25 Nisan 2014 15:52 , Anonymous Adsız dedi ki...

dün akp kapatılmasın diyordu bugünde neler diyor hahahahaha

 
saat: 25 Nisan 2014 15:53 , Anonymous Adsız dedi ki...

tümsiyasiler böyledir birbirlerine olmaz hakareti yaparlar ama aynı sofrada sohbete devam ederler.bu profosyonel positif düşünce gerçegidir.tüm halkımız şunu iyi bilmelidir ki şiddetin kavganın ayrımcılıgın ötekileştirmenin tek magduru herzaman halktır.içimizde sevgi ve hoşgörüyü hakim kılmazsak yine cezasını bizler çekeriz.elit tabaka her halükarda kazançlı çıkar.hangi düşünce ve kültür yapısı içinde olursa olsun hangi inanca dayalı olursa olsun siyasi ayrımcılıgı şiddete dönüştürmeden birliktelik herzaman kazandırır.ordular içinde bölükler saflar ayrıdır sancaklar ayrıdır ama bayrak birdir.

 
saat: 25 Nisan 2014 15:56 , Anonymous Adsız dedi ki...

Haşim kılıçın yakında paralel devletle bir ilişkisi varmış gibi gösterilir yada bir sendikayla veya siyasi partiyle alakası varmış gibi gösterilir

 
saat: 25 Nisan 2014 15:57 , Anonymous Adsız dedi ki...

kurtlar vadisi yeni bölümde hemen olaya el atar yeni baron diye diziye koyar ezdikçe ezer haşimi :D

 
saat: 25 Nisan 2014 15:58 , Anonymous Adsız dedi ki...

tayyibin nefesi kesildi nedense

 
saat: 25 Nisan 2014 15:59 , Anonymous Adsız dedi ki...

Teşekkürler Haşim bey, dilinize sağlık, seçilmiş olmanın herşeyi istediğim gibi yaparım anlamına gelmediğini çok iyi anlatmışsınız, artık akp'yi ipten aldığınız unutulur işlemediğiniz hatalar ve suçlar da siz isnat edilir

 
saat: 25 Nisan 2014 15:59 , Anonymous Adsız dedi ki...

zamanında önlem almasan böyle seni avaz avaz bağırtırlar

 
saat: 25 Nisan 2014 16:01 , Anonymous Adsız dedi ki...

Bu ifadeler çok tuhaf.Zamanlaması ve ifadeyi dile getiren kişinin bir zamanlar ak partinin kapatılmaması için elinden geleni yapan biri olması insanın aklını bulandırıyor.

 
saat: 25 Nisan 2014 16:03 , Anonymous Adsız dedi ki...

Bu adam akp ve refah partisi kapatılma davalarında red oyu kullandı eğer akp davasında kabul oyu verseydi biz şu an başka şeyleri başka sorunları konuşuyor olurduk belki ülkeyi büyük bir kaos ortamı sarmış olurdu bugün başbakan ve akp yandaşları anlamalılar ki son 2-3 yıldır akp doğru işlerin yanında çok yanlış şeyler yapmaktadır ve sizden ricam insanlara lütfen nankörlük etmeyin.

 

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa