17 Mayıs 2014 Cumartesi

Gaziantep Barosu'na göre Soma faciasına Duyarlı olmak Edepsizlikmiş

Soma'da meydana gelen maden faciası ile ilgili olarak Gaziantep Barosu'nun neden açıklama yapmadığını soranlara başkan Elibol'dan ilginç yanıt geldi. Elibol "Ancak bizim gibi “Kalbimiz soma’da” diye haykırırsınız ve ağlarsınız. Kusura bakmayın edepsizlik yapmayacağım."dedi.

Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol , kişisel Facebook sayfasında eleştirilere yanıt verirken görüşünü şöyle paylaştı:

"Türkiye Tarihinin en büyük maden faciasını yaşarken.Ülkemin başbakanı facianın yaşandığı yerde konuşuyor. “Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır.Başka işlerde de olur iş kazası. Bunun yapısında, fıtratında bu var.Yurt dışında da benzer kazalar olmuştur. İngiltere’de 1862 de bir ocakta göçük olmuş 204 kişi ölmüştür.1866 grizu ve kömür tozu patlaması sonucu 361 kişi ölmüştür....” şeklinde buyurmuş başbakanımız.Bazı arkadaşlarım kalkmış Gaziantep Barosu neden açıklama yapmadı diye soruyor.Sayın Başbakanın açıklamasının üzerine başka ne açıklama yapılır ki .Edepsizlik mi yapalım yani.Bazen konuşmak çok ağır gelir,konuşmak istedikleriniz boğazınıza dizilir.Kömür gibi karararak, kömürleşip yanan insanları düşünür, çaresiz kalırsınız.Ancak bizim gibi “Kalbimiz soma’da” diye haykırırsınız ve ağlarsınız. Kusura bakmayın edepsizlik yapmayacağım."

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa