27 Ağustos 2014 Çarşamba

Antep'te Kaldırım Çetesi mi Oluştu

Geçtiğimiz hafta eski otogar arazisi arkasındaki sokakta özel otoparka dönüştürülen kaldırımı gündeme getirmiştik. Şehitkamil Belediyesi’nin görmediğini mi, yoksa görmezden geldiğini mi sorduğumuz kaldırım otoparkla ilgili en küçük bir cevap gelmedi.Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz kaldırıma yapılan özel otoparkla ilgili yetkililerden herhangi bir ses çıkmadı. Bir hafta sonra ziyaret ettiğimiz sokakta özel otoparkın aynı şekilde devam ettiğini bir kere daha görüntüledik.

Yayaların kullanımı için yapılan kaldırıma özel otopark kapısı yaptırılmış ve sadece kumandası olanların kullandığı bir otoparka dönüştürülmüş. Yayalar için yapılan kaldırımlar araçların park ettiği özel otopark halini almış.

Kaldırıma araç parkı yasak değil mi?

Kaldırımdaki özel otopark ile ilgili görüştüğümüz sokak esnafı, uzun zamandır kaldırımın bu şekilde kullanıldığını belirtirken, yetkililere, “ Kaldırımlara araç parkı bildiğimiz kadarıyla yasaktır. Üstelik kaldırıma park eden araçlara belediye zabıtaları bakıyor. Ama bugüne kadar ve sizin haberinizden sonra da buraya gelip ikaz eden bir tane zabıta görmedik. Bizler de kaldırımlara park edebilir miyiz?” şeklinde konuştular.

Yetkililer yeri mi bulamadılar

Kaldırıma parkın yasak olduğu, hele de özel bir alan gibi parsellenmesinin mümkün olamayacağı ülkemizde, Şehitkamil yetkililerinin bu duruma sessiz kalması merak uyandırdı. Eski otogar arkasında Dülger İş Merkezi yanında yer alan özel kaldırım otoparkla ilgili özel bir durum mu söz konusu, yoksa yetkililerin dikkatini mi çekmedi? Kamuoyu, Şehitkâmil yetkililerinin cevabını merakla bekliyor.

(A.Pepele-gazeteekspres)

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa