18 Ağustos 2014 Pazartesi

TEDAŞ Gaziantep'i haraca bağladı Devletin umrunda bile değil - TEDAŞ REZALETİ

Aylardır elektrik makbuzları gönderilmiyor. Vatandaş soruyor cevap alamıyor. Daha sonra 3-5-6 aylık elektrik makbuzları gönderiliyor.. Bununla kalınmıyor elektrikler kesiliyor. Fiyatların çok yüksek tutulması bir yana, birde abonelerden açma kapama ücreti isteniyor. Yani TEDAŞ Gaziantep'te resmen vatandaşlara zulüm ediyor, haksız uygulama yapıyor.

Bunlara paralel zamansız kesintilerin de sık sık yaşandığı kentte, vatandaşlar özellikle geç gelen faturalar yüzünden açma ve kapama ücreti olarak eklenen 30 TL'lik vergiye isyan edecek noktaya geldi. TEDAŞ aboneleri, kesilen ve yüksek gelen elektrik faturalarının Doğu'da kullanılan kaçak elektriğin yansıması olarak görüyor ve tepkisini gösteriyor.

 Bulguroğlu Cam Sahibi M.Kamil Bulguroğlu, faturaların yüksek gelmesinin nedenini doğuda ödenmeyen faturaların kendilerine yansıtılması olarak gördüğünü söyledi. Faturaları ödediklerini ve hem de farkın çok büyük olduğunu belirten Birimoğlu, "Daha önce  50 TL'yi geçmeyen faturalar şimdi 119 TL'ye kadar çıkıyor. Faturaya yansıtılan farklar maalesef cep yakıyor" dedi. Cevizli Kırtasiye işletmecilerinden Tolga Cevizli ise, geç gelen faturalardan dert yandı. Cevizli, geç gelen ve kesilen elektrik için yüksek miktarda para ödediklerini söyledi. İyi Uzun Çanta'dan Özgür Karakuş ise, "Açma kapama adı altında vatandaştan 30 TL civarında bir vergi alınıyor. Elektriği kesmek için bahane aranıyor" dedi.

BULGUROĞLU: DOĞU'DAKİ KAÇAKLIK ARTTIRDI

M.Kamil Bulguroğlu,kendilerinin takır takır faturalarını ödediklerini, hem de ciddi bir farkla bunu yaptıklarını söyledi. Birimoğlu, "Ülkemizde 30 yıldır bir Kürt sorunu var. Biz Kürtlerle eşit yaşamışızdır bu güne kadar. Siyaset ve ekonomi bakımından ancak büyük güçler bizim gelişmemizi engellemek için bu Kürt sorununu üstümüze kışkırttılar. Bazı şehirlerde yaşayan kürtler ise devlete başkaldırı mantığıyla su ve elektrik paralarını ödemiyorlar. Devlette katkı payı şeklinde büyük şehirlerde bunu gidermeye çalışıyor .Elimdeki fatura 50 TL yi geçmezken şimdi 119 TL'lik fatura var. Bu katkıyla birlikte faturalarını düzgün ödeyen insanlardan katkat alınıyor. Doğu'dakiler ödeme yapmıyor. Bu durumdan dolayı gerek evimde gerek dükkanımda fazla ödeme yapıyorum. Bir fatura ödenmeyince hemen kesiliyor, açmak içinde para istiyorlar. 80 TL normal olarak kullanım bedeli geliyor 40 TL vergi geliyor, TRT' ye ödenen haksız vergiler var bunların biran önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

CEVİZLİ:  ZAMANSIZ KESİNTİLER BEZDİRDİ

Yaşanan zamansız elektrik ve su kesintilerinden yakınan Cevizli Kırtasiye işletmecilerinden Tolga Cevizli  ise, "Fatura fiyatlarında çok büyük bir değişiklik yok, ama kesintiler çok oluyor. Eski hatların yenilenmemesi sürekli kesintiye yol açıyor. Diğer bir sıkıntı da geç gelen ve ödenmediği zaman kesilen vergiler. Kesilen elektriği açtırmak için hem fatura hem de açma kapama parası alıyorlar. Maalesef Türkiye'de kaçakların parasını biz ödüyoruz" dedi.

KARAKUŞ: ELEKTRİĞİ KESMEK İÇİN BAHANE ARANIYOR

Zamansız yaşanan kesintilerden ve sokak lambalarının boşa yanmasından dert yanan Özgür Karakuş, "Olur olmaz kesintiler oluyor. Bu durum bizleri mağdur ediyor. Kesintiler olmadan önce bize haber vermeleri gerekir. Sokak lambalarının gereksiz yanması büyük bir sorun. Sabahın 8-9'una kadar yanıyor. Ben bu durumdan rahatsızım yazık günah. Malasef Doğu'da kullanılan kaçak elektrik bedelini biz ödüyoruz. Elektriği kesmeye geliyorlar sonra da açma kapama adı altında vatandaştan 30 TL civarında bir vergi alınıyor. Elektriği kesmek için bahane aranıyor " dedi.

 HALUK ŞAHİN

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa