29 Aralık 2014 Pazartesi

İlker Başbuğ'dan Paralel kumpasa suç duyurusu

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 'Ergenekon'da kumpas' iddiaları ile ilgili savcıya ifade veriyor. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geleniden eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade verecek. Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan İlker Başbuğ, avukatıyla geldiği adliyeye, protokol kapısından girdi.

Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunacağını söyledi. Başbuğ, daha sonra ise Ergenekon davası kapsamında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mesut Erdinç Bayhan'a ‘müşteki’ sıfatıyla ifade verecek ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Başbuğ savcı ile görüştükten sonra Ergenekon soruşturma ve davasını yöneten hâkim ve savcılara ilişkin şikayeti için de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerine ifade verecek.

Başbuğ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Bugün Çağlayan adliyesine gidip Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa