8 Şubat 2015 Pazar

Kış bahçesi dekorasyonu için öneriler nelerdir?

Yazları bahçe keyfine doyamayanlardansanız, bu zevki kışın da sürdürebilirsiniz. Bahçenizi, balkonunuzu veya verandanızın etrafını camla kapatarak hoş bir kış bahçesine dönüştürün. Kışın dahi doğayla baş başa olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Kış bahçenizi ister modern, ister klasik isterseniz de counrty tarzında dekore edin, seçim sizin. Böylece evinizde farklı bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Kışın soğuk günlerinde keyifli bir sığınak olacak bu mekan, yazın da bahçenizin devamı hissi yaratacaktır. Kış bahçenizi oturma odası, hobi odası, yemek odası olarak hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen hangi amaçla kullanacağınıza ve nasıl bir alana ihtiyacınız olduğuna bağlı.

Döşemenizi belirleyin

Bahçenizdeki yer döşemesini kullanacağınız alana göre belirleyin. Seramik, mermer veya parke seçebilirsiniz, tercih size kalmış. Ancak parke kullanarak daha sıcak bir hava yakalayabilirsiniz.

Erika çiçeği

Çiçeklerinizi kuru yapraklarla renklendirebilir ve buketlerinize sıcak bir hava katabilirsiniz. Erika diye bilinen bu harika çiçek kış ayları için ideal olacaktır. Uzun süre kokulu kalan bu çiçekler kışın evinize renk katacaktır.

Çiçeğinizi daha da dekoratif kullanmak için eski, porselen çorba kaselerini kullanabilirsiniz. Kuru dallar ve çiçeklerle de evinize şık bir buket hazırlayabilirsiniz. Kışın sıcak renkleri ile evinize renk katabilirsiniz. Çiçeklerinizi mumlarla tamamlayabilir ve romantik köşeler hazırlayabilirsiniz.

Renklerin uyumu

Mobilyaları ise dekorasyonunuzun tarzına uygun seçmenizde yarar var. Özellikle evinizin iç kısmındaki bir alanı; bahçeye bakan salonu veya oturma odanızı kış bahçesine çevirecekseniz, mobilyalar uyum içinde olmalı, bir bütünlük yakalanmalıdır.

Pastel tonlarda renkler kullanarak evinizin balkonu için hoş bir kış dekorasyonu hazırlayabilirsiniz. Evinizin rahatlığını ve konforunu kış balkonunuza taşıyarak kaşın keyfini balkonunuzda çıkarabilirsiniz.

Abajurlar, çiçekler, kandil ve mumlarla balkonunuzun dekorasyonuna sıcaklık katabilir ve kışın soğuk günlerini burada sıcak sohbetler yaparak geçirebilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa