17 Ekim 2013 Perşembe

Akp'nin 9 günlük bayramda yan gel yat tatili esnafa yaramadı

9 günlük tatil esnafa yaramadıTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 9 günlük bayram tatilinin esnaf için iyi bir sonuç vermediğini söyledi. 9 günlük tatilde esnafın umduğunu bulamadığını kaydeden Palandöken, "Herkes tatil yörelerine ve memleketine gidince şeker ve lokumlarda elde kaldı.” dedi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafın umutlu olduğunu, ancak bayram tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından yaklaşık 20 milyon kişinin bayram yerine tatile çıktığını belirtti.

Palandöken, “Maaşların erken ödenmesi sebebiyle esnafımız önce sevindi. Şimdi ise uzun süreli tatil nedeniyle sevinemiyoruz. Çünkü 20 milyonu aşkın kişi bayram yerine tatile çıktı. Bu 9 günlük tatil esnafın beklentilerini boşa çıkardı.

Küçük esnaf ve sanatkar olarak Ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Kurban Bayramı’na bağlamıştık. Ancak 9 gün tatil esnafımızın ümidini kırdı. Herkes tatil yörelerine ve memleketine gidince şeker ve lokumlarda elde kaldı. Yani esnafımız umduğunu bulamadı.” değerlendirmesinde bulundu.

İnsanların tatile çıkması nedeniyle büyük şehirlerin boşaldığına dikkat çeken Palandöken, “Taksiye binecek kimse yok sokaklarda. Bayramı evinde geçirenler de bayram ziyaretine gelecek kimse kalmayınca alışverişini ister istemez kestiler. En önemlisi memleketten yöresel ürünler getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir.” ifadesine yer verdi.

CİHAN

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa