12 Kasım 2013 Salı

Akp'li başkandan akıllara zarar uygulama

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 'yumuşak karnımız' dediği trafik konusunda iddialı konuştu. 2-3 ay içerisinde Türkiye'nin trafiği en iyi olan illerinden biri olacağımızı belirten Güzelbey, özellikle gazetemizde Ökkeş Özekşi’nin gündeme sürekli getirdiği ışık sürelerinin daha fzala olacağını söyledi. Güzelbey "Sinyalizasyondaki ışık sürelerinin uzatılması, İbrahimli'de tramvayın devreye girmesi, körüklü otobüslerin devreye girmesi,100 tane yeni turuncu renkli MAN otobüslerin devreye girmesiyle, insanlar arabalarını evlerinde bırakıp çıkacaklar, dolayısıyla da trafikte bir rahatlama olacak" dedi.

SİNYALİZASYON SÜRELERİNİ UZATTIK 
Trafikteki yoğunluğun azaltılması için ana arterlerde sinyalizasyon sürelerini uzattıklarını belirten Güzelbey, 'Arabanızla geliyordunuz, kırmızı ışık 60-65 saniye olurken, yeşil ışık 10 saniye sürüyordu. Bu sırada yeşil ışıkta sadece 4-5 araba geçiyordu. Biz yeşilleri uzattık. Ayağınızı gaza koymuşmen devam edeceksiniz. Dolayısıyla kırmızı ışıklarda süre uzadı. Bu uygulamayı 10 gün önce başlattık. Trafikteki yoğunluk yüzde 40 azaldı" dedi. 

METRO KAVŞAĞI ÖRNEĞİ 
Abdulkadir Aksu Bulvarı'ndan Sigortaya dönerken, Metro kavşağında yeşil ışığın süresinin uzadığını belirten Güzelbey, "Işıklarda sayım yaptırdık. 10 saniyede 4-5 araba geçiyordu. 16 saniye yaptık, 7 araba geçmeye başladı. Yeşil ışıklar 18-22 saniye oldu. İleride 25-30 saniye olarak da uzatılabilir. Kırmızı ışığın süresi 60 saniye iken, 75-80 saniye olacak. Diğer kavşaklarda da sayımlar yapılarak ışık süreleri ayarlanacak" diye konuştu.

TRAFİKTE RAHATLAMA OLACAK
Güzelbey, Atatürk Bulvarı'nda, Maarif'te, Karagöz'de, Karanfil sokakta, Arasa-Küçüp Pazar, Hamdi Kutlar'ın çıkışında çalışma olduğunu belirterek, "Bunların yanısıra Gazdaş'ın kısmi çalışmaları ve 3. etap raylı sistem çalışması var. Örneğin şu anda Atatürk bulvarındaki çalışmalar nedeniyle herkes Çetinkaya bölgesine yükleniyor. Ancak tüm bu çalışmalar yıl sonunda bitecek. O zaman trafikte gözle görülür bir rahatlama olacak" diye konuştu.

İNSANLAR TOPLU TAŞIMAYA YÖNELECEK 
Her gün trafikle ilgili toplantılar yaptıklarını, sinyalizasyon sürelerini uzattıklarını, bundan dolayı da son bir haftadır trafikte bir rahatlama olduğunu dile getiren Güzelbey şunları söyledi:"Geçen sene bizim en büyük sorunumuz trafikti, yumuşak karnımız trafikti. Şimdi körüklü otobüsler devreye giriyor. Körüklü otobüslerin devreye girmesiyle ve onları ekspres otobüs olarak çalıştıracağımız için daha bir rahatlama olacak. Cepleri düzenliyoruz. Ben iddia ediyorum şu 2-3 ay içinde Türkiye'nin trafiği en iyi olan (nüfusuna göre) illerden biri olacağız. Çünkü biz bu konuda çok ciddi, planlı çalışmalar yapıyoruz. İbrahimli'de tramvayın devreye girmesi, körüklü otobüslerin devreye girmesi,100 tane yeni turuncu renkli MAN otobüslerin devreye girmesi, Gaziantep'te toplu taşımaya insanları kaydıracak, insanlar evlerinde arabalarını bırakıp çıkacaklar, dolayısıyla da trafikte bir rahatlama olacak." 

DOLMUŞ DURAKLARI KALKIYOR 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, dolmuş duraklarınının tamamını kaldırarak otobüs duraklarıyla birleştirip, genişletiyor. Karşıyaka'da dolmuş durakları kaldırılırken, SGK önündeki dolmuş durağı da kaldıracak. Otobüsler Balıklı durağında duracak. 

CEP'LERDE YENİ DÜZENLEME 
Büyükşehir ayrıca uygun olan alanlarda durakları iki otobüs olacak şekle getiriyor. Bir çok yerde cepler kaldırılırken, belediye ihiyaç olan yerlere de cep yapma kararı aldı. Adliyenin otoparkının olduğu yer, cep haline getirilip otobüs durağı yapılacak. Karagöz'ün önünde cep vardı, o cep kapatıldı. Oradaki otobüs durağı genişletildi. Öte yandan Mehmet Paşa Camii'nin önündeki cepte, dolmuş durağı da kaldırıldı. Dolmuş durağı otobüs ile birleştirildi. Güzelbey, ileride trafikte daha büyük sorunların yaşanmaması için tramvay etaplarına devam edilmesinin de zorunlu olduğunu dile getirdi.
Meral Kınacılar

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa