1 Aralık 2013 Pazar

Maria Callas kimdir - Maria Callas hayat hikayesi

02-12-2013 maria callas tüm haberleri,maria callas 90. doğum günü google doodle 2 aralık 2013,maria callas nerelidir kimdir,maria callas türk mü?,googledeki maria callas kimdir,doodledeki maria callas kimdir,youtube google maria callas izle,maria callas hd video izlesene,maria callas güncel haberleri,2 aralık 2013 maria callas son haberleri.

Yunanistan'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin ikinci kızı olarak dünyaya gelir Maria Callas. Çocukluk anıları, annesinin ruhunda açtığı derin yaralarla doludur. Annesinin yakınmalarından ve hakaretlerinden kaçma fırsatı bulduğunda, koşarak babasının eczanesine gider ve sadece orada kendini bir ‘prenses' gibi hissedebilirdi. Sesindeki tuhaflığı da ilk kez babasının yardımcısı Rosalinda fark etmişti.

Daha o yaşlarda bile Maria şarkı söylemeye başladığı andan itibaren kendini bambaşka bir dünyaya ait hissetmeye başlar ve bu dünyanın büyüsüne kapılarak sesinin ritmini düzenlerdi.

Evde anne ve babası arasındaki gerilim her zaman bıçakla kesilecek derece belirgin olurdu. Sorun her zaman annesinin kıskançlık nöbetleri, babası Tatta Geo'nun az para kazanması ve bunun gibi sebeplerden çıkardı. Annesi büyük kızı Jackie için müzik eğitimi aldırıyor, onu zarif bir hanımefendi olarak yetiştirmeye çalışıyordu. Maria'nın ise; ayağına dolanan şişman, beceriksiz bir çocuk olduğunu düşünüyordu. Evde abla Jackie için piyano dersi alınıyorken, Maria sadece dinlemekle yetiniyordu. Çünkü ailenin -anne Litsa'ya göre- ‘paralarını saçacak' durumları yoktu.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa