1 Mart 2014 Cumartesi

Sinemalarda vizyona giren filmler 28 Şubat 2014

7 yeni film vizyona girecek (27-28 Şubat 2014), vizyona girecek yeni filmler, sinemalarda bu haftanın filmleri neler? Bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi.7 yeni film vizyona girecek (27-28 Şubat 2014), vizyona girecek yeni filmler, sinemalarda bu haftanın filmleri neler? Bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi.

Sürgün İnek

28 Şubat sürecinde Gomalak adında bir köyde yaşayan insanların, köydeki bir ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla endişelenmesi ve korkuya kapılmaları anlatılıyor. Bütün idari ve mülki amirlerin ineğin peşine düşmesiyle işler içinde çıkılmaz bir hal alır ve sonunda inek sürgün edilir. İneğin sahipleri olan Şevket (Hasan Kaçan) ve Emine (Şebnem Sönmez), hayvanlarını kurtarmanın bir yolunu bulmak zorundadır.



Aile Sırları

Weston ailesi tam bir karmaşa ve kaos içerisindedir. Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır ve günleri bir hayli şamatalı geçmektedir. Tüm aile biraraya gelir ve Ağustos ayında Oklahoma'da büyük bir evde geçirecekleri bir tatile çıkar. Ancak bu kalabalık bir araya geldiğinde cennet gibi bir tatili hayal etmek imkansızdır. İlaç bağımlısı Violet'ın çocuklarıyla, özellikle de Barbara ile pek de iyi bir ilişkisi yoktur ve sürekli tartışmaktadırlar. Ailenin en büyük kızları ise, kendisini aldatan kocasıyla ve ergenliğe giren kızının sorunlarıyla uğraşmaktadır. Her bir aile ferdinin kendini aşacak sorunları vardır ve gidişat tüm ailenin dengesini sarsar. Weston ailesi, geleceklerini tamamen değiştiricek bir yere doğru sürüklenmeye başlar...




Son Kalan

Gerçek bir olaydan sinemalara uyarlanan filmde Red Wing Operasyonu adı verilen bir görevle birlikte dört kişilik Amerikan SEAL ekibi, Taliban lideri Admad Shad'ı ölü ya da diri ele geçirmek için Afganistan'ın Kunar bölgesine gönderilirler. Ancak operasyon sırasında dört kişilik ekipten üçü yaralanır ve aralarından sadece Marcus Luttrell kurtulur. Marcus her ne kadar köylülerin evine sığınmış olsada, geride bıraktığı arkadaşlarının düşüncesi ona ağır gelmeye başlayacaktır.




Kış Masalı

Bir hırsız, soymak için için girdiği evde güzel bir kadına aşık olur, ancak kadın hastadır ve kollarında yaşamını yitirecektir. Ancak hayatın bir mücizesi gerçekleşir ve yeniden doğuşla yeni mucizeler onları bekler...




Meydan

Mısır Devrimini 6 farklı direnişçinin bakış açısından anlatan Meydan, devam eden devrimi gerçek bir hikaye üzerinden gözler önüne seriyor.

´Meydan´, Hüsnü Mübarek´in düşmesine önderlik eden Tahrir Meydanı´ndaki çadırlarda geçen günlerde, karakterlerin hayatımızı değiştirecek zafere giden yolculukları ve ardından gelen muğlak dönemi gözler önüne seriyor. Film izleyenleri haberlerin arka planında kalmış bir dramaya götürürken toplumsal bilinci yaratmak için savaşan Mısırlı




Gulyabani

Güneş, Duygu, Aslı ve Yasemin fantastik bir konusu olan bir filmin senaryosunu yazmak için ormandaki bir av evine giderler. Mekanın ruhunu keşfetmeye çalıştıklarında tahmin etmedikleri olaylar da ardarda gelecektir. Falcı bir kadından duydukları Gulyabani efsanesini başta onlara boş gelse de yaşadıkları olaylarla o bölgedeki Gulyabani'yi uyandırdıklarını fark edeceklerdir... İlk uzun metrajlı işi "Bu Son Olsun" filmiyle adını daha geniş çevrelere duyuran Orçun Benli, 2013'te bu sefer korku türünde yeni bir proje ile geri dönüyor. "Korkarsan, gelir..." alt başlığı ile lanse edilen Gulyabani filmi Türk korku sinemasına yeni bir bakış getirme amacında. Filmin senaristliğini ise Orçun Benli'nin yanı sıra Şükrü Üçpınar ve Alptekin Öztürk beraber üstlenirken oyuncu kadrosunda başrolleri Deniz Uğur, Melike Öcalan, Ceyda Ateş ve Didem Balçın paylaşıyor.




Kapital

Usta yönetmen Costa Gavras’ın kapitalist sistemi sorguladığı bir Fransız filmi..

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa