16 Nisan 2014 Çarşamba

Alkali diyet nedir, alkali diyet işe yarar mı?

Alkali diyet nedir,  alkali diyet işe yarar mı?​ Özellikle sosyal medyada alkali diyetle zayıfladığı iddia edilen ünlülerin görüntülerinin hızla paylaşılması, kilo vermek isteyenlerin ilgisini bu diyete çekiyor.Alkali diyeti nedir, alkali diyet listesi, alkali diyeti nasıl yapılır, alkali diyeti zararlı mı?

Son günlerin popüler diyetlerinden birinin de alkali diyet olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, özellikle sosyal medyada hızla yayılan alkali diyetin içeriğine ilişkin bilgi verdi. Köse, alkali diyeti; ‘vücudun pH dengesiyle oynayarak kilo verdirmeyi vaat eden diyet türü’ olarak tanımlıyor.

Alkali diyetin temelinde yatan teori şöyledir: Vücutta biriken fazla asit hastalıkların barınması için uygun ortam meydana getirir. %80 alkali ve %20 asitli yiyecek tüketilmesini öneren alkali diyet ile sağlıklı bir vücut için ideal pH dengesi sağlanmış olur. Alkali diyette asitli yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Ayrıca kahve, çay ve asitli içeceklerden uzak durularak sebze ve meyve tüketimine yönelmek gerekmektedir. Bu gıdaların tüketimi sayesinde kanın 7.4 pH değerinde kalacağı öngörülmektedir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa