31 Ekim 2014 Cuma

Bataryanızın hareket ettikçe kendi kendine dolmasını ister miydiniz?

Modern akıllı telefonların hepsinin ortak derdi çabuk biten batarya süreleri. Henüz çok enerji harcayan telefonlarımızı birkaç gün canlı tutmaya yetecek Güce sahip batarya teknolojileri gelişmedi ama günü kurtarmak için çeşitli çözümler çıkıyor. Mesela 2 dakikada %70 şarj olabilen yeni nesil bataryalar veya yanımızda taşıyarak gerektiğinde telefonu şarj edebilecek yedek ek batarya paketleri gibi.

İşte "AMPY" de bu ikinci örnekteki ekstra batarya paketlerinden. Ama çok önemli bir özelliği var, AMPY sallandıkça kendi kendine şarj oluyor. Bazı saat modelleri ve fenerlerde gördüğümüz bu özellik, yanınızda taşıdığınız bir ek batarya için çok uygun bir fikir. Kinetik enerjiyi elektriğe çevirdiğiniz için AMPY paketini ekstradan şarj etmenize de gerek kalmıyor. Ne kadar çok sallarsanız, o kadar çok elektrik üretiyorsunuz. AMPY dolduğunda USB portuna takacağınız şarj kablosu sayesinde istediğiniz telefonu şarj edebilirsiniz.

 Ama tabii bunu başarabilmek için AMPY'nin mutlaka hareket halinde olması lazım. Yani AMPY ya yürüyüş, koşu veya bisiklet kullanırken doluyor. İşe giderken çantanızı yeterince sallıyorsanız, çantada da dolabilir. AMPY kolunuza takılıyken bir saat kadar koşar veya günlük 10,000 adım atacak kadar yürürseniz, cep telefonunuzu 3 saat daha kullanacak kadar ek şarj elde ediyorsunuz. Ayrıca AMPY telefonların şarjını sanki duvardaki prize takılmış gibi hızlı doldurabiliyor. Kendi uygulaması sayesinde AMPY ile ne kadar enerji ürettiğinizi ve o arada kaç kalori yaktığınızı da takip ediyorsunuz.

 AMPY sayesinde hem cikazlarınıza temiz enerji sağlıyorsunuz, hem de sizi daha fazla hareket etmeye yönlendiriyor. Şimdiye kadar bir sürü enerji yarışması ödülü kazanmış bu cihaza şimdi siz de sahip olabilirsiniz. Üretime geçmek için destek toplayan Kickstarter kampanyası ile 75 Dolar'a bir AMPY önsipariş edebilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa