22 Ekim 2014 Çarşamba

Bebişinize her ay ayrı ayrı beslenme düzeni uygulayın İşte uzmanından öneriler

Bebeğiniz büyürken dönem dönem farklı sorunlarla, durumlarla karşılaşırsınız. Bunda en önemli etkenler ilk dönemde bebeğinizin fiziksel gelişimi, ilerleyen dönemlerde zihinsel ve ruhsal gelişimi, son evrede sosyal ve çevresel etkenlerdir. Bunlar bebeğinizin beslenmesine birçok şekilde yansır. Bebeğinizin gelişimi sürecinde ondan alacağınız sinyalleri iyi değerlendirmelisiniz.

3 ve 4. aylarda
Elma ve havuç suyu vererek bebeğinizi tatlara alıştırın. Anne sütü almayan bebeklerde ek besinlere daha erken başlanılır.

4 ve 6. aylarda
Pirinç unuyla kaynamış su, anne sütü ya da hazır mama ile karıştırılarak verilir. Havuç, patates ve meyve püreleri, ayına uygun sebzelerle yapılmış sebze çorbası, yoğurt verebilirsiniz.

6 ve 8. aylarda
Yukarıda sayılanlara ek olarak, yumurta sarısı, tuzu alınmış peynir kahvaltıda verebilirsiniz. Çorbalara ilave olarak et, balık ve karaciğer ekleyebilirsiniz. Kabuğu soyulmuş kuru baklagillerde verebilirsiniz. Kendi kendini besleme alışkanlığı kazanması için bu aylarda eline muz, peynir, salatalık gibi besinleri tutuşturabi I irsiniz.

9 ve 12. aylarda
Yavaş yavaş fazla yağlı, tuzlu ve salçalı olmamak şartıyla ev yemeklerine geçebilirsiniz. Büyük taneli yemeklere 1 yaşından sonra da kolay alışamadığından, yemeklerin yanına mutlaka sulu bir çorba hazırlayın. Taneli yemeğin ardından çorba ile öğününü tamamlayabilirsiniz.

Kaynak : Sevda Salihoğlu Dursun ( Bebek Bakımı ve Sağlığı )

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa