9 Ocak 2014 Perşembe

Ayran tüketmek stresi önlüyor!

Ayran tüketmek stresi önlüyor!Uzmanlar “Her gün yeterli sıvı alınmalı, alınan sıvı, elektrolit adı verilen sodyum ve klorür iyonlarından zengin olmalıdır.” uyarısında bulunuyor. Ayrıca yazın olduğu kadar kışın da özellikle katı yiyeceklerin tüketildiği öğünlerde sıvıcı içeklerin arasında en sağlıklısı olan ayranın tüketilmesi öneriliyor. Yörsan gıda mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, ayranın triptofan ve kalsiyum ihtiva etmesi vesilesi ile ayranın antistres özellikte bulunduğunu söyledi.

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan sözlerine şöyle devam etti: “Ayranın normal bir bireyin  vücudunda hiçbir zararlı etkisinin olmamakla birlikte,   sindirim ve boşaltım sistemlerinde karşılaşılan ;ishal, peklik, kalın bağırsak, mide, bağırsak iltihabı gibi rahatsızlıklarda tedavilerine yardımcı olarak tüketilebilir. Kahve, çay gibi bazı içeceklerin uyarıcı etkisi oldukları bilinir. Ayran gibi bazı içeceklerde yüksek sakinleştirici özellik olduğu ise fazla bilinmemektedir. Halbuki kalsiyum açısından zengin olan besinler gevşetici etkiye sahiptir.Bu vesile ile  Bolca triptofan ve kalsiyum içeren ayran  antistres besinler listesinin ilk sıralarında yer almakta.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa