16 Şubat 2014 Pazar

İmama göre yolsuzluk yapanları Allah affedin demiş

VIP camide yolsuzluk hutbesine isyanKarşı Gazetede yer alan İlhan Taşçı imzalı habere göre, 'Başkentin VIP olarak bilinen en büyük camisinde bakanların da katıldığı cuma namazı sırasında 'Emevi hutbesi' kavgası yaşandı. Karşı Gazetede yer alan İlhan Taşçı imzalı habere göre, 'Başkentin VIP olarak bilinen en büyük camisinde bakanların da katıldığı cuma namazı sırasında 'Emevi hutbesi' kavgası yaşandı.

İKİ BAKAN VE MGK GENEL SEKRETERi DE ORADAYDI

Eskişehir Yolundanki Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait 15 bin kişilik camide, Ankara Müftülüğünce belirlenen "Affetmek" konulu hutbe okundu. Cuma namazını katılanlar arasında İçişleri Bakan'ı Efkan Ala, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker de yer aldı.

"NE MUTLU AFFEDENLERE"

"Affetmek aslında intikam arzusunu yatıştırdığı için adalete ve meşru bir cezaya imkan tanır" diye başlayan hutbe "Müminin bir başka mümini affı, esasen bağışlamayı çok seven Rabbimizin ahlakıyla ahlaklanmanın bir gereğidir. Ne kadar manidar ki bağışlamak kelimesi dilimizde affetmek anlamına geldiği gibi,'karşılık gözetmeden vermek' anlamına da gelir. Bağışlamak, bir bakıma  bağışta bulunmaktır... Ne mutlu affederek bağışta bulunanlara! Ne mutlu bağışlayarak affın yolunu tutanlara" diye bitirildi.

"EMEVİ HUTBESİ OKUMA, HISIZLIKLARDAN DA BAHSET"

Tam bu sırada ayağa kalkan 30 yaşlarında bir gencvin ağzından "76 milyonun vergileriyle yapılan camide Emevi hutbesi okutuyorsunuz. Bu kadar hırsızlık var bundan da bahsedin" sözleri döküldü. Bu sırada caminin temizliği ve güvenliğinden sorumlu görevlileri, tepki gösteren kişiyi dışarı çıkarttılar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa