30 Ağustos 2014 Cumartesi

Bir kadının yönettiği şehir olan Gaziantep çöplüğe dönüştü

Kültür Yolu projesi kapsamında tarihi Antep Evleri’nin restore edilip, turizme kazandırıldığı Bey Mahallesi, duyarsız vatandaşlar nedeniyle çöplüğe dönüştü. Tarihi evlerin duvarlarına yazılan yazılar, gelişigüzel atılan çöpler nedeniyle mahalle turizme hizmet vermekten her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor.

SİT alanı ilan edilen tarihi Bey Mahallesi’ne bir çivi bile çakılması yasak. Ancak gelin görün ki duvarlarda her türlü yazılar, sokaklarında gelişigüzel atılan çöplerle mahalle SİT alanı gibi bir görüntüye sahip değil. Asırlık evler restore edilmesine rağmen sürekli tahrip ediliyor. Mahalleli durumdan oldukça rahatsız.

“Daha sık denetlenmeli”

Çöplerin ve yazılan yazıların yetkililer tarafından da göz ardı edildiğini belirten mahalleliler, “ Koruma altına alınan Bey Mahallesi’ne sürekli zarar veriliyor. Tarihi alan olmasına karşın duvarlara yazılar yazılıyor, çöpler rastgele etrafa atılıyor. Atılan çöplerden mahalleli oldukça rahatsız. Mahalle sakinlerinin huzuru bozuluyor. Burada denetimler daha sık yapılmalı. Çöpleri atanlar ve duvara yazılar yazanlar tespit edilip gerekli işlemler yapılmalı. Bu tarihi alanın yıpratılmasına izin verilmemeli” dediler.

(A.Pepele-gazeteekspres)

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa